Monday, 9 March 2015

serius otak aku serabut..

serabut..

serabut..

aku sendiri dah rasa bingung..

perasaan, emosi..

bermain seribu benda.. 

bukak phone, tutup..
bukak lappy, scroll atas bawah, tutup..
baring, duduk, berjalan..

apa benda yang aku fikir aku sendiri tak tau..

looking for something..
tapi apa dia??

***************************************************

"I bukan apa.. sometimes i just feel lonely.. That's all.."

"Alah you ni, lonely ye.. Padahal i tgk insta fb slalu je keluar makan sana sini dengan kawan.."

"Kawan lain lah.. With them, mmg lar makan borak benda2 keje jgk.."

"Ok lah tu.. at least ada jugak peneman kan.."

"Alaaaa.. Kawan lain.. You sure lain.."

"I lain?? Ingat i ni apa?? Alien?? Hantu??"

"Hahaha.. Gigit nakk?? Bukan macam tu.. cuma you of course special.. bukan je i boleh borak n makan2 dengan you, i even can feel your warm.. itu pun kalau you sudi.."

"Apa yg you nak cuba sampaikan??"


***************************************************

otak aku meliar..

kejap sana kejap sini..

memang aku tak nafikan, kerap aku kemalangan..

asbabnya adalah otak aku yang tak pernah fokus pada satu..

mata duk sibuk tgk jalan, tp otak dah melayang kemana..

its easy to say, but its hard to do..

nak teruskan sebuah kehidupan penuh kepura-puraan..

perasaan pun turut berlakon..

ini semua demi kebahagiaan org yg aku tak pasti..

dia mahu pergi atau mahu kekal disisi..

MAMPUS.. apa aku nak kesah..

bawak diri je sudah.. tak perlu fikir lagi..

MAMPUS..

MAMPUS..

aku jua kelak yg merasa kepedihan..
yup, itu aku pasti..


*tiada kena mengena yg hidup atau mati, penulis ata pembaca.

14 comments:

  1. kalau lonely, pejam mata and ingat muka mak bapak kita... then sedekahkan alfatihah dan doa... insyaallah lps buka mata sure tersenyum....

    ReplyDelete
  2. What u need... is to fall love again :p

    ReplyDelete
  3. Amir suka background music blog You...it's so relaxing...can i know your song list...? ;-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thnx amir.. Oh lagu tu main amik je dalam youtube.. Hehe

      Delete
  4. Kadang kita rasa kawan menjauh, sendiri dan sepi. Itu semua fasa kehidupan, ada naik turun. Kau chill je. Tak lama, sampai masa kembali normal.

    Tarik nafas dalam2 dan fikirkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Lumrah kehidupan mngajar erti kematangan.. Thnx weih.

      Delete
  5. Relax..tarik nafas dalam-dalam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarik nafas dalam2 tak hembus bleh mati.. Hehe

      Delete
  6. kau dan aku mempunyai masalah yang sama. Tak boleh Fokus. lately banyak sangt keje yang kene buat, dan sampai sekarang tak terbuat2.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup.. Ada benda yg aku tertangguh then kwn aku yg tegur.. Aku rasa kna buat sticky note letak atas dahi je.. Haha

      Delete
  7. pegi la becuti hiburkan hati.. jgn la wat benda merosakkan otak dan diri sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. in sha Allah.. terima kasih shin.. ;-)

      Delete