Friday, 30 January 2015

Nope

Bahagia, susah nak ungkap dengan kata2.. ILOVEYOU mungkin senang nak ucap, tapi susah menzahirknnya, apatah lagi bab batin.. people nowadays make sex semata2 demi endless fun katanya, tp sampai bila??

why dont us, stop making sex, and start a new thing, MAKE LOVE.. is it difficult for us to try this??

MAKE LOVE is something different dengan sex biasa.. its ONLY happen when both parties are loving each other.. satu pihak je mmg tak cukup.. sex mmg sedap, aku tak nafikan.. tp tak tahan lama pun.. kita tak kenal pasangan kita mcm mna, how really clean they are? what really they after?

kenapa tak duduk semeja, kenal background, yeah notty sometimes is ok.. kau ketawa bermesra, ketawa nampak gigi pun pun tak apa.. talking nice w each other..

MAKE LOVE ini tak fokus pada bahagian tertentu2, it will involve every inch of your body.. ternyata aku tak suruh kau jilat sampai ibu jari kaki dia, tapi kau akan rasa total satisfaction..

do i need to elaborate more about MAKE LOVE? tak perlu kot, aku rasa semua orang tahu.. kalau dah pandai bukak and cari blog about PLU ni, sah2 xde lagi yg naive dsini.. hahaha..

having fun is ok, but please guys, w manners..

*meh belajar buat roti nutella.. lagi sedap dari apa yg aku sebut kat atas.. hehe ^_^
video

Wednesday, 28 January 2015

Unexpected

aku ada sedikit kekeliruan sebenarnya.. aku ada kenal mamat sorang ni.. He's nice, good looking, and modest.. tapi mcm biasa, bila laki bwk kereta ni, mulut bukan main.. hahaha..

the thing is, bila aku and dia kenal, everything was so fine, not perfect.. and aku bersedia untuk "bersama" dengan dia.. since the day 1, we decide to be together, dia selalu ungkit and cerita pasal kahwin, having children.. and frankly speaking, aku tak kisah kalau dia nak kahwen and bahagia bersama isteri, cuma aku harap lepaskan aku.. we can be friends..

for about one month bersama, akhirnya dia mengaku dia dh bertunang and will getting marry end of this year.. aku tercengang, speechless, wordless, termangu.. prinsip aku pada,

"KATAKAN TIDAK PADA TUNANG AND SUAMI ORANG !!!"

simple and easy.. aku tak kacau hidup orang and orang tak kacau hidup aku.. tapi, bila benda ni terjadi, aku serius tak tau nk buat apa.. yeahhh, maybe one month bersama tu skejap, tp aku dh mula menaruh harapan pada dia.. semuanya punah.. since then aku mula sibukkan diri aku, but we still contact each other.. aku keliru and tak tau apa patut aku buat..

i want to say BYE but i just cant.. susah, setiap kali apabila bertemu, susah aku nak cakap perkara ni.. at least aku nak cakap, Let's be friend.. ayat tu pun susah nk kluar dari mulut aku.. 

aku takut, one day, karma tak baik kembali pada aku.. 

pening..

video

Tuesday, 20 January 2015

Cooti..

please dont mis-pronounce the title ye ;)

waktu cuti sudah mula menjengah.. aku mengambil peluang untuk buat part-time.. not common part-time yg org buat kat mall or seumpama dengannya, tapi perkara pertama/baru buat aku.. part-time as a tutor..

for beginning, aku ada hantar resume pada sebuah pusat tuisyen, basically my background is more to mathematics, and dia ada cakap yang pengajar untuk matematik ni dah ramai.. but, they still take me as one of their Math's tutor.. so, early of January, aku dh dapat kelas handle budak2 primary school, standard 1,2&3.. Darjah 1,2&3 they combine in one class, so bayangkan aku kena handle budak2 ni at one time..

tak ramai pun, since 2 orang (Darjah1), 1 orang (Darjah2) and 2(Darjah3).. total is 5.. cuma nya, aku tak boleh nak ajar pakai white board, since all of them have different syllabus, but with same topics.. kecuali aku ajar budak Darjah1, then aku bleh pakai white board since Standard 2&3 memang dah cover..

the main problem is not about the syllabus nor teaching method. tapi budak2 nya Ya Rabb.. hanya Allah je yang tahu.. their clumsiness, laziness, roughness, degil.. aduihhhh.. mmg kena byk sabar kalau nak handle budak2.. they are not easy as i thought.. ingt handle budak2 ni sonang je, tp kepala tangan pusing nk mikir.. nsib baik kaki ni tak pusing skali..

and one thing aku suka pusat tuisyen ni adalah sebab its 1 Malaysia.. haha.. budak kelas aku ada sorang Indian.. and this boy really active and pakai kawan dgn budak2 Melayu yang lain,and budak2 Melayu yg lain pun boleh borak pukul tampar without hesitate..

what can i say about my part-time ~~~ AWESOME beb..

aku tak pernah pun terfikir akan masuk dunia mengajar ni, since aku paling tak suka nak mengajar apatah lagi mengawal kesabaran demi budak2.. so, from this experience, aku boleh rasa yang aku boleh belajar something.. now, tak sampai sebulan aku mngajar, and i think i will continue this until the end of the year, MAYBE.. haha..

till then guys.. SEE YA..

*alang2 tu aku nak letak video TARZAN ;)  have fun guys..

video


Sunday, 11 January 2015

Dalam Diam

Hari ini Sunday.. Ahad yang mengejutkan.. haha.. Nothing interesting, cuma aku nak share story pasal perkara yang agak membuat aku terkelu..

dalam diam tak diam, dah lama jugak aku terjebak dengan dunia PLU ni.. bagi budak yg seusia aku, mgkin boleh dkatakan agak lama.. i'm not that young, but i'm not that old..

and 1st skype account aku adalah semata2 untuk dunia PLU.. and untuk apa?? hahaha.. lu pikir sendiri.. to know people in this kind of "world" while looking for cyber-fun.. and masa dlu skype ni kurang popular, yang popular adalah MiRC and Yahoo Messenger (YM).. i'd prefer YM sbb tak susah nk connect mcm MiRC..

tak silap aku, around 2008/2009, aku ada kenal sorang mamat ni nama dia Abe (bukan nama sebenar).. Abe ni bukan budak local semenanjung, and datang semenanjung untuk belajar and bekerja.. simple life and str8 pada dasarnya.. and becoming senget since datang KL..

tapi apa yang aku tak sangka, hari ni tiba2 dia msj..

Abe : Weih.. ada mana?? aku dah nak sampai ni..

Aku : Ada je kat area sini.. study sikit ada paper lagi ni..

Abe : Oh ye ke.. busy lar ni?

Aku : tak de lar sangat.. by 12pm aku balik rest kat bilik.. eh cop... td kau ckp kau nk sampai mana?

Abe : aku kat area tmpat blaja kau ni.. ingt nk ajak kau lepak..

Aku : Serius r weih... hahaha.. waitt.. tnggu dlm 15-20 mins study aku dh hbis.. hahaha..

Abe : Study lar.. tak nak aku kcau kau..

Aku : Nope bro.. you're here.. tunggu jap.. aku kat KFC ni.. kalau kau dh smpai berdekatan roger..

Abe : Aku mmg dh kat KFC dh ni.. aku tunggu kat luar ni k..

Aku : Roger & Out !!

hahaha.. korang nampak tak?? gigihnya aku sanggup habiskn discussion within 15-20 mins.. have to guys.. mamat yang since 2008/2009 skang 2015 baru aku dapat jumpa dia.. and, aku sangat happy giler dpt jumpa Abe ni..

He's a nice guy.. dalam chat tak pernah dgr suara dia, dlm skype/ym pun kalau oncam suara tak berapa nak jelas.. bila dh jumpa dia, dgr dia cakap dialek tmpat asal dia, mcm comel je.. hahaha..

mnyesal plak dari dulu tak jumpa.. now he's already partnered for more than 2yrs.. untung jd bf dia, sbb dia ni sweet yang tak over..

tapi tadi pun tak de lar nak lepak mana pun, sbb bf org kan..kalau angkut lama2 marah plak bf dia yek.. hahaha.. so td gi beli baju kat shop (F&S) baru bukak then luncheon sama2.. lepas tu dia balik KL dh.. itu je beb.. haha..

aku dh kenal dia lama, and kitrong mmg chat dlm wechat je selepas aku silent dr alam maya.. but seriously, aku jeles dgn dia sbb dia sweet dgn bf dia.. hahaha..

till then guys..

sebelum tu, aku nk korg tgk video abam2 askar Malaysia plak. please, not 18SX video and NO PLU subjects.. aku saje2 je letak sebagai entertainment..

C U guys..

video

Saturday, 10 January 2015

Abam Bomba (U)

Assalamualaikum n Hi..

sedang2 aku tak de keje, aku layan 9gag.tv.. scroll punya scroll terjumpa lar satu video ni..

take a look guys.

WARNING : Tontonan UMUM (U)
General Views
No such 18SX ;)

video

video abam bomba sador yang boleh ditonton umum.. 
(U) rated ye.. no such 18SX things.. 

hahaha..

uniform + ensem + sador + kumis yg nice = lelaki idaman..

hahaha.. berangan di malam hari..

Woot Woot

NOT ME !!
Assalamualaikum.. Hype..

This is not my first attempt on blogging. Banyak dah before this aku try, tapi due to some reasons banyak yang tergadai and dilupakan sehingga aku pun lupa username and password.. 

but now i'm back..

looking forward to write something useful for me and readers. hahaha.. kalau ada readers ye..
nothing interesting about me.. i will write my opinion about some issues, and my pleasure to have your comments and any opinions form other side..

and another reasons why i create this blog, due to some bloggers (PLU especially), their writing really make my day.. and yeah, i would like to credit them as my inspiration in writing.. but, not now of course..

AND HELL YEAH !!

i'm not a good writer and absolutely not good in English.. so, this is one of the medium for me to practice my English writing. and of course, any correction due to my grammar, bad writing, please do tell me.. my pleasure to learn something from my writing..

ok.. till then..

we'll meet again...

Thanks ;)