Tuesday, 3 March 2015

Lucu

HAHAHAHAHA,,,

gelak besar dlu baru start tulis..

persoalan yang aku terima secara personal adalah :

 >>> Kenapa background blog gajah?? then, header kucing.. PELIK..

Kenapa tak kucing dan ikan? or bapak ayam and anak ayam.. tak pun, bapak ayam and anak ikan.. kenapa gajah and kucing??

secara jujurnya, tak de jawapan yang spesifik dari aku.. aku just google wallpaper theme Animal untuk aku buat background.. then aku jumpa lar gajah.. yg lain tak lawa.. plus, aku suka Black and White.. 

aku manusia yang agak simple but complicated.. hahaha.. nampak benor complicated.. asal nampak sesuai cantik itu dh ok bg aku.. so, untuk blog aku tak suka main banyak warna sangat so aku pilih lah si GAJAH hitam putih ni.. 

untuk si KUCING plak.. 

aku suka kucing.. cuma aku ni sensitif dengan kucing sbb aku memang jenis selesema tak berhenti dgn bulu kucing.. hahaha.. sampai kecik2 dulu, mak aku bising kalau aku main dengan kucing.. bila dh besar ni tak de lah kena marah, mak aku siap bagi makan kucing yang datang rumah.. sbb anak2 dh besar and pndai jaga diri.. so kat rumah tu dah penuh kucing blakang rumah, datang makan.. bila xde makanan mulah lah bising bangooo... 

dulu ada bela 5 ekor kucing datang.. bela sampai bulu habis lebat.. dah lebat sedap gomol ttbe boleh hilang plak.. nasib baik mak kucing tu kenal rumah, balik jgk rumah.. yang anak2 hilang dh tak jumpa.. ttbe satu hari, mak bawak anak2 balik, tgk2 anak2 semua dh ada kolar kucing siap tulis nama kucing and alamat rumah.. pesan mak aku,

Biarlah nak.. orang lain mungkin jaga lebih baik dari kita jaga dia.. lagipun kamu semua dh besar, bukan nak duk rumah.. nnt dah pergi belajar siapa nak jaga..
So, dengan keterpaksaan biarlah mereka pergi.. huhu.. sedih mmg sedih, tapi mak kucing ni je yg satu2nya setia dengan mak ayah aku.. mak ayah aku siap update dalam group whtsapp family lagi,

Tengok ni.. si Ummi ni sibuk menggesel dengan ayah hang pa.. nasib baik kucing, kalau tak ibu dah suruh ayah tido luar dah..
Hahaha.. si Ummi ni mak kucing tu lah.. dia akan tnggu kat parking kete tunggu kete balik.. kalau ayah aku gi keje, ptg2 tu dia dh tnggu dh kat pagar rumah.. bila je kluar kete meow lah dia.. dia akan ikut lah ayah aku gi blakang rumah, tnggu masa dia bg makan..

kucing liar ni senang nak jaga.. tak payah risau sgt kencing berak dorg.. family aku sediakn pasir tmpat buang najis.. and yang aku tak boleh blah, boleh plak dia sibuk berak kat pokok ubi mak aku.. Hahaha.. mak aku xde lah nak bising sgt.. mak aku sempat lagi cakap,

Pi jirus BO anak2 korang tu.. bg jadi baja.. untung2 korang jgk makan ubi baja anak2 tu.. hahaha..

Aduhhhh.. mmg tak lah bila pkir macam tu kan.. so, korek lar najis dorg tu, letak atas surat khabar lama then letak balik dlm bekas pasir.. tnjuk kt dorg mana "toilet" dorang yg sebenar.. then, dlm semnggu je, trus semua BO n PU kat bekas tu.. mudah..

aku plak sibuk mengomel pasal kucing..

setel pasal gajah n kucing ye.. c ya..

Assalamualaikum
Selamat Malam..

video

14 comments:

  1. Dari B, sayang terus kepada gajah kucing .. krisis identiti ker ..kehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. cuba mencari diri sndiri sebenarnya.. adakah aku manusia berperasaan atau cuma binatang perhiasan..

      hahaha.. ;)

      Delete
  2. Replies
    1. apa kes pagi2 nak belalai gajah?? haha.. binatang lain takde belalai ye??

      Delete
  3. Baru nak tanya kenapa pilih gajah dngn kucing. Heheeh

    ReplyDelete
  4. Orang kata lelaki yang suka kucing ni penyayang. betul ke? untunglah "sayang". Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. itu aku tak pasti.. tapi ada btul jgk.. haha

      Delete
    2. betul laa tu..orang yang sayang binatang ni lebih penyayang.

      Delete
    3. haha.. kalau aku sayang ular?? tak pun sayang kambing?? sama jgk ke??
      hehehe =D

      Delete
    4. Dusta semata .. gays pelis jgn hidup dengan illusi .. hahahaha

      Delete
    5. numan please jangan jeles pleaseeeeeee..
      hehehe =P

      Delete
  5. Nu'man tu sebenarnya penyayang tapi dia alergik kucing..hahaha

    tak kira laa haiwan apa pun..kalau dengan haiwan yang tak berakal tu kau boleh sayang,ni kan pulak dengan manusia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kes Nu'man ni? Allergik kucing or takut kucing?? Haha..

      Delete