Wednesday, 28 January 2015

Unexpected

aku ada sedikit kekeliruan sebenarnya.. aku ada kenal mamat sorang ni.. He's nice, good looking, and modest.. tapi mcm biasa, bila laki bwk kereta ni, mulut bukan main.. hahaha..

the thing is, bila aku and dia kenal, everything was so fine, not perfect.. and aku bersedia untuk "bersama" dengan dia.. since the day 1, we decide to be together, dia selalu ungkit and cerita pasal kahwin, having children.. and frankly speaking, aku tak kisah kalau dia nak kahwen and bahagia bersama isteri, cuma aku harap lepaskan aku.. we can be friends..

for about one month bersama, akhirnya dia mengaku dia dh bertunang and will getting marry end of this year.. aku tercengang, speechless, wordless, termangu.. prinsip aku pada,

"KATAKAN TIDAK PADA TUNANG AND SUAMI ORANG !!!"

simple and easy.. aku tak kacau hidup orang and orang tak kacau hidup aku.. tapi, bila benda ni terjadi, aku serius tak tau nk buat apa.. yeahhh, maybe one month bersama tu skejap, tp aku dh mula menaruh harapan pada dia.. semuanya punah.. since then aku mula sibukkan diri aku, but we still contact each other.. aku keliru and tak tau apa patut aku buat..

i want to say BYE but i just cant.. susah, setiap kali apabila bertemu, susah aku nak cakap perkara ni.. at least aku nak cakap, Let's be friend.. ayat tu pun susah nk kluar dari mulut aku.. 

aku takut, one day, karma tak baik kembali pada aku.. 

pening..

video

6 comments:

  1. Aku rasa relationships kau dan dia masih berada di awal permulaan. Kau boleh decide untuk future kau, if kau nekad taknak ada hubungan dengan suami mahupun tunang orang. Then you better do it now. Sebab makin lama relationships kau, perasaan tu makin berakar. makin susah untuk kau lupakan dia. In the end kau jugak yang kecewa. This is my advice as a virtual like minded friend.

    Aku pun sekarang dalam dilema :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Mr Nov.. aku pun masih pening dan dilema memikirkn perkara ni.. aku seolah2 tak boleh lari dari dia, apa saja permintaan dia, aku akan cuba tunaikn.. aku sendiri tak tau bagaimna nak mulakan langkah untuk renggan drpd dia..

      apa dilema kau plak?

      Delete
    2. Dilema aku pasal Chuck, instinct aku rasa dia ada orang lain. Tapi bila aku tanya dia nafikan.
      Hmm, entahlah. Tunggu jelah time first date nanti. :'(

      Delete
    3. weihhh.. knpe plak ttbe kau ada instinct mcm ni?? mesti something happen ni.. xkn ttbe je instinct tu dtg..

      Delete
  2. hurm dia ada org len dan pilih org len.. dlm masa sama dia bersama kamu.. tak mustahil satu masa nnt boleh jadi dia senang senang akan tinggalkan kamu.. sedangkan dia x de fikir skrg ni kamu rasa susah nk tinggalkan dia.. wat la pilihan yak terbaek ok !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah shin.. will do.. thnx a lot for being here at least.. appreciate that.. =)

      Delete